T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
(462) 3312222 Bilgi almak için Erkan SÖNMEZ (Müd.Yrd.) 5057696810
Belgegeçer
462 3312223
WEB
https://trabzonkihl.meb.k12.tr
Adres
Üniversite Mah. Zafanoz Cad. İlim Sokak No41 MERKEZ / TRABZON Meydan ve Moloz mevkisinden Bostancı dolmuşlarıyla ulaşım sağlanmaktadır.
Vizyon
Milli ve manevi değerleri doğru anlayıp özümseyebilen, teknolojiyi doğru amaçlı kullanabilen akdemik başarısıyla dikkat çeken ahlâki olgunluğa sahip, vatanını milletini bayrağını seven bu uğurda gerektiğinde canını veren dünyaya öncü ve önder nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olmak ister.
Misyon
Doğru dini bilgilerle çağın gerektirdiği becerilerle donanmış bireyler yetiştiren, dünyaya entegre her türlü yüksek öğrenime öğrenci yetiştiren bir eğitim kurumudur.
Başarılar
1.2014-2015 Hatice K. ÇAĞLAR Trabzon´un kurtuluşu şiir dalında il birincisi 2. Elif ERBAŞ Trabzon´un kurtuluşu kompozisyon dalında il üçüncüsü 3. Betül Merve HOT Mehmet Akif ERSOY´u anma mektup yarışması il ikincisi 4. Betül Merve HOT Ensar vakfı yardımseverlik konulu şiir yarışması il birincisi 5. Hatice ÇAĞLAR Trabzon´un fethi ile ilgili kompozisyon yarışması il ikincisi 6. Elif ERBAŞ Cumhuriyet konulu kompozisyon il ikincisi 7. Sena CİVELEK Dünya insan hakları ile ilgili kompozisyon il ikincisi 8. Betül Merve HOT 24 Kasım öğretmenler günü kop. yarışması il üçüncüsü 9. Sena CİVELEK Benim yetim kardeşim komp. yarışması il üçüncüsü 10.Emine AKKUŞ Polis konulu kompozisyon il birincisi 11. Elif Ezgi YAZICI Göğe komşu topraklar şiir yarışması il ikincisi 12.Merve YİĞİT Yemiz çevre kompozisyon yarışması il üçüncüsü 13.Nisa EYÜPOĞLU Trabzon´un fethi ile ilgili komp. il birincisi 14.Fatma BULUT Cumhuriyet konulu şiir okuma yarışması il birincisi 15.Fatma BULUT Mehmet Akif ERSOY konulu şiir okuma yarışması il ikincisi 16.Fatma BULUT Kuranı Kerimi güzel okuma il birincisi 17.Sevdenur TELLİOĞLU Hafızlık il birincisi 18.Bilge Sena BULUT Timav 15 Temmuz konulu hikaye yarışması Türkiye üçüncüsü 19.Büşra AYDEMİR Trabzon karete birincisi. Karadeniz bölge birincisi 20.Sümeyye ÖZCAN Karete il ikincisi 21. Emine ERCELEP Karete il birincisi
Öğretmen :42
Öğrenci :438
Derslik :16
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :2400
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Arapça hazırlık sınıfı bulunan dil proje okulu ile fen ve sosyal bilimler proje okulu programı uygulayan okulumuz normal eğitim vermektedir.
Saatler
08:40 - 16:00
Isınma
Doğalgaz ile merkezi sistem kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Arapça (Hazırlık sınıflı) ve ingilizce
Ulaşım
Belediye otobüsü ve dolmuşlarla yapılmaktadır. Ayrıca öğrenciler için servis imkanı sağlanmaktadır. Ulaşım linkinde detaylı belirtilmiştir.
Servis Bilgisi
Öğrencilerin ulaşımı için servis sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Üniversite Mahallesinde İlim sokak TRABZON Meydan ve Moloz mevkisinden Bostancı dolmuşlarıyla ya da Trabzon Belediyesinin Çilekli otobüsleri ve Zafanos Çatak özel halk otobüsleriyle ulaşılabilir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Hükümet konağına 5 km
Kontenjan Bilgileri
Arapça hazırlık sınıflı proje okulu için 60 kişi İngilizce yabancı dil fen ve sosyal bilimler proje okulu için 60 kişi
Sportif Etkinlikler
BADMİNGTON
Bilimsel Etkinlikler
3-D YAZILIM ÇALIŞMALARI
Proje Çalışmaları
GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI RANDEVUMUZ FUAT SEZGİN
Yazdır